Turistická sobota s Míšou a Petrem

Aneb cesta za krásami pohoří Hrubého Jeseníku.

Turistická sobota s Míšou a Petrem 1Turistická sobota s Míšou a Petrem 2Turistická sobota s Míšou a Petrem 4Turistická sobota s Míšou a Petrem 6
 
 
 
 
 
 
 

V sobotu 8. 6. 2024 jsme se s dětmi v brzkých ranních hodinách vypravili autobusem z Opavy směrem do Karlovy Studánky. Cestou jsme ještě přibrali kamarády z Horního Benešova a Bruntálu. Akce se zúčastnilo celkem osm dětských turistů v doprovodu dvou pracovníků.

Turistická sobota s Míšou a Petrem 3Z Karlovy Studánky jsme vyrazili Naučnou stezkou Bílá Opava směrem k horské chatě Barborka. Cesta to byla mnohdy nelehká. V rámci NS Bílá Opava jsme se pohybovali po úzkých dřevěných chodníčcích a okolo divokých vodopádů jsme stoupali po dřevěných a mnohdy i docela strmých lávkách a schodištích, což nám občas dalo pěkně zabrat. Nicméně všichni tento nelehký výstup zvládli na jedničku!

Na horské chatě Barborka jsme si chvíli odpočinuli a posilnili něčím dobrým k snědku. Poté jsme se vydali zdolat nejvyšší horu pohoří Hrubého Jeseníku – Praděd.

Na vrcholu nás přivítala přísně vyhlížející dřevěná socha vládce jesenických hor, Praděda, u které nesmělo chybět společné foto. Některé děti navštívily i rozhlednu umístěnou přímo ve druhé prosklené plošině televizního vysílače Praděd. A opět nechybělo menší občerstvení v tamní restauraci a bufetu.

Turistická sobota s Míšou a Petrem 5Během naší výpravy jsme si s dětmi vysvětlili, co např. znamená turistický rozcestník, co z něj můžeme vyčíst a proč se v horách pohybovat pouze po vyznačených turistických stezkách.

Pochvala patří všem zúčastněným za jejich fyzické nasazení a příjemně strávený čas.

Těšíme se na další turistickou výpravu.

Míša a Petr                                                                

Turistická sobota s Míšou a Petrem 7Turistická sobota s Míšou a Petrem 8Turistická sobota s Míšou a Petrem 9Turistická sobota s Míšou a Petrem 10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *